Ikoner & Illustrationer

Ikoner och illustrationer är närbesläktade, men inte riktigt samma sak. En ikon representerar alltid någonting, som en applikation eller en funktion i ett gränssnitt. En illustration däremot, kompletterar oftast någonting, som en artikel eller ett koncept.

Vi skapar ibland ikoner eller illustrationer som fristående uppdrag, och ibland som delar i större design- eller gränssnittsprojekt.

Ett axplock av illustrationer för Mecenat, Novacura, Bytbostad och Stiernholm mfl.

Ikoner

En viktig del i arbetet med grafiska gränssnitt är ikondesign. Väl designade ikoner underlättar förståelsen, skapar ett enklare och renare gränssnitt och förbättrar användarupplevelsen.

En vektorillustration är skalbar och mycket användbar, men skall man göra riktigt små ikoner och behålla kvalitet och tydlighet måste man rita dem pixel för pixel. Här är ett exempel på ett ikon-projekt som vi nyligen avslutade :

 

Case Study: Ikoner för NovaCura

NovaCura är experter inom affärssystem och processförbättring. Deras verksamhetsområden är huvudsakligen produktion, distribution och service/underhåll samt ekonomi.

De behövde hjälp med att ta fram moderna och tilltalande ikoner för sina olika applikationer, som skall visualisera och matcha de tekniskt avancerade lösningarna. Förutom applikationsikoner behövdes även en uppsättning konsekventa ikoner att användas i deras processverktyg Flow.

Läs mer om uppdraget under Kundcase »

 

Illustrationer

shipIbland vill kunden ha något som verkligen lyfter fram och poängterar budskapet. I många fall fungerar fotografiet utmärkt, andra gånger är illustrationen bättre lämpad.

Illustrationer är oftast uppbyggda av vektorgrafik. Det medför att man kan ändra storleken utan kvalitetsförluster; från visitkort till stortavlor. Därför är illustrationen ett riktigt bra sätt att bygga företagsidentitet och kan med fördel användas på webben, i tryck och i presentationer. Vi har bland annat gjort illustrationer till en bok om banksäkerhet, en bildbank för företagspresentationer och kategoribilder för studentrabatter. 

Ibland är det bättre att presentera material i form av rörlig grafik och video, för att till exempel förtydliga processer eller fånga besökarens uppmärksamhet. Vi gör animationer i Flash som lyfter allt material. Illustrationer och animationer passar även riktigt bra ihop när det gäller att förstärka budskap.

 

Tillbaka