Djur på äventyr

Djur på äventyr

Under våren och sommaren har vi utvecklat ett litet spel för iPad och iPhone. På ett sätt är det något helt annat än vad vi gör vanligtvis, framförallt eftersom både grafik och gränssnitt är riktat till små barn, men samtidigt kan vi använda mycket av de kunskaper vi redan har

Republic Factory

Detta gjorde vi för oss själva… På så sätt blev det en riktigt rolig utmaning - här kan ni läsa lite om hur vi tänkte och se resultatet.

Det finns väldigt många barnspel på App Store. Det finns också nästan lika många dåliga barnspel som är fyllda till bredden med reklam, köp-i-appen och länkar till Facebook och Twitter.

När vi började prata om att göra ett spel anpassat för barn var vi överens om att det i så fall skulle vara **utan reklam**, **inte ha några köp-i-appen** och **fritt från länkar till externa resurser** som Facebook och Twitter.

Planen var att göra ett välpolerat och ganska enkelt spel som håller i längden. Resultatet blev ett spel med 24 roliga djur på äventyr. Först ut är två olika “spel-i-spelet”.

Pussel

Memo (Memory)

Gränssnitt med stora symboler och lite text

Vi har även försökt göra ett gränssnitt som innehåller så lite text som möjligt, både för att barn har mycket enklare att ta till sig symboler och bilder men även för att göra spelet mer internationellt.

Både antal bitar i pusslet och antal kort i memo-spelet kan ställas in så det passar den som spelar. Man kan också slå på/av både rotation och pusselhjälp såväl som tidtagning för att ge spelet en ytterligare dimension där man även försöker slå sin bästa tid.

Anpassat för både iPad och iPhone

Vi tycker att spelet framförallt kommer till sin rätt på en iPad, därför har vi lagt lite extra krut på att anpassa appen för iPad. Det innebär även att man kan välja att spela med fler kort i memo och ha fler pusselbitar i pusslet.

Slår man på rotation och tar bort pusselhjälpen så räcker 48 bitar ganska långt upp i åldrarna. Om man sedan lägger in några egna pusselbilder så kan man anpassa spelet även för de lite äldre barnen.

Ladda hem “Djur på äventyr” från App Store

Vill ni prova spelet kan ni ladda hem det från App Store.