Skip to content

Webb för Göteborgsvarvet


Under vintern 2019/2020 fick Republic förtroendet att designa och bygga Göteborgsvarvets nya webbplats, samt ytterligare ett antal webbplatser för mindre lopp och events.


Kund:Göteborgs Friidrottsförbund

Göteborgsvarvet är världens största halvmarathon, och arrangeras av Göteborgs Friidrottsförbund till förmån för friidrottsverksamheten i regionen.

Smidig intregrering med befintligt anmälnings­system

Göteborgvarvet har ett kompetent, egenutvecklat system för att hantera anmälningar och startgrupper. Vår utmaning blev att integrera det i den nya desigen på ett användarvänligt och smidigt sätt.

Detta löste vi genom att "låna ut" struktur och design (i form av json-data och CSS-mallar) från den nya sajten till anmälningssystemet. På så sätt hålls designen och strukturen ihop och uppdateras automatiskt mellan båda webbplatserna.

Craft CMS:Ett enkelt men kraftfullt CM-system

Webbplatsen är byggd med CM-systemet Craft CMS som grund. Friidrottsförbundet hade ett flertal krav och önskemål som Craft kunde täcka in; de kan hantera alla sajterna i samma system, stöd för flera redaktörer med olika roller och rättigheter, en kompetent hantering av bilder och media direkt i systemet, samt stöd för flera språk.

Här förklarar vi lite mer hur vi tänker kring CM-system och vilka vi gillar att arbeta med.