Shop för Mr Bear Family

Webbshop

Under hösten 2015 började vi samtala med Mr Bear Family om att hjälpa dem att bygga en helt ny webbshop och även göra en liten re-design av den webb de hade då. Nu är webben lanserad och här är en liten sammanfattning av projektet.

Shop för Mr Bear Family

Mr Bear Family

Mr Bear Family är ett företag som på kort tid gått från att tillverka enstaka produkter hemma i köket till att vara en internationell leverantör av hud- och skäggvårdsprodukter av högsta kvalitet med naturliga ingredienser.

Ny webb och webbshop


När man växer så det knakar är det inte konstigt att en sak som webbplatsen får stå tillbaka lite. Republic fick i uppdrag att, tillsammans med Mr Bear Family, ta webben till nästa steg. Det innebar uppdaterad design, ny webbshop, ny betallösning, ny hostingmiljö och nya tekniska krav som SSL-certifikat och mobil anpassning av köp-processen. Häng med på en liten sammanfattning.

Med utgångspunkt i en föråldrad WordPress-installation, en hostingmiljö som sett sina bästa dagar samt laddningstider på 5-10 sekunder hade vi goda möjligheter att göra något mycket bättre. Missförstå oss rätt, den gamla lösningen hade tjänat dem väl till en början, men i takt med att bolaget växer så det knakar och det kommer till återförsäljare över hela världen ställs även högre krav på webben och det var dags att göra något nytt.

Design

Under hösten började vi arbeta med en ny webbplats och en ny webbshop. Under designfasen tog vi fasta på det rena formspråket med inslag av naturliga element som Mr Bear Family gillade och hade använt tidigare. Däremot försökte vi komplettera med typografi och lite luft vilket gav både produkter och annat innehåll lite mer fokus och lite större plats.

Som ett komplement till vita ytor, träd och natur samt den ”handritare” logotypen tog vi fram en uppsättning med stilistiska ikoner som representerar de olika produktgrupperna. De blev ett välkommet och lite oväntat inslag i designen.


Användarupplevelse

Förutom en redesign så lades mycket krut på att den mobila shop-upplevelsen skulle bli både så enkel och så snabb som möjligt. Vi ville minimera både antalet klick och antalet fält att fylla i samt göra det så enkelt som möjligt för kunderna att fylla i sina uppgifter.

  • Har kunden fyllt i sin adress en gång så skall man inte behöva fylla i samma uppgifter igen för leveransadressen om inte dessa skiljer sig åt
  • Om kunden skall fylla i ett antal så borde siffrorna på tangentbordet få fokus och inte alfabetet
  • Om kunden handlat tidigare skall man enkelt kunna logga in och då slippa fylla i sina uppgifter igen helt och hållet
  • Har man en liten mobilskärm skall man inte behöva ladda stora tunga produktbilder anpassade för att visas på 24”-skärmar

Den här typen av tankar var viktiga för oss och resulterade i ett skräddarsytt betalningsflöde. Vi har en hel del erfarenheter från tidigare shop-lösningar som vi vet fungerar bra och dessa ville vi givetvis återanvända, men samtidigt behövde vi hitta ett flöde som passade Mr Bear Familys kunder.

Teknik

På tekniksidan blev det ett nytt Content Management-system, med mer strukturerad data för allt från återförsäljare till produkter, samt en ny plattform för shoppen.

Vidare såg vi till att webbshoppen nu körs även HTTPS och att de tar säkra kortbetalningar på ett mer integrerat sätt än tidigare. Samtidigt så finns den populära PayPal-betalningen också kvar för de som hellre vill använda detta.

Vi är riktigt nöjda med resultatet och ser fram emot att fortsätta förfina webben ihop med Mr Bear Family framöver medan de tar över världen, ett skägg i taget.

Vad tycker ni?

https://www.mrbearfamily.com

Nöjd kund

Med den otroliga kunskap och det sinne för detaljer som Republic besitter så har det känts tryggt hela vägen. Fenomenalt resultat. Vi är långt mer än nöjda med vår hemsida.

– Sandra & Björn, Mr Bear Family