Touchscreen för ugnar

Design av touchscreen-interface för ugnar

Att förenkla vardagen för bagare runt om i världen var en rolig utmaning. Här designade vi ett interface för en touchscreen som byggdes in i ugnens frontpanel. Vi har idag designat paneler för både professionella bakugnar, pizzaugnar och jässkåp. Resultatet har tagits emot väldigt väl av användare världen över.

Touchscreen för ugnar

Sveba-Dahlén

Företaget grundades 1948 och är idag ledande inom utveckling och tillverkning av utrustning till bageri och pizza-industrin. Sveba-Dahlén är idag en stor leverantör till bageri, konditori, detaljhandeln, pizza/restaurang och storkök över hela världen.

Produkten lanserades i samband med IBA mässan i München 2012

”Intresset för den nya panelen var fantastiskt och mycket positivt. Alla som såg panelen och provade den var mycket imponerade över hur enkel den är att använda och hur snabbt man lär sig hur panelen fungerar”.
— Teknikchefen på Sveba Dahlén

Wireframes

I takt med att idéer om hur användargränssnittet skulle fungera så togs det fram skisser där vi tillsammans med kunden diskuterade och testade vyerna, funktion för funktion.

Användarvändligt

”Sveba-Dahléns helt nya panel är självlärande, enkel att använda och gör allt bakarbete enklare. Samtidigt ger den nya panelen dig möjligheter att utveckla dina arbetsrutiner och ditt kunnande”.
— Sveba Dahléns marknadsavdelning

Interface för däckugn

Arbetssätt

Utvecklingsprojektet har bedrivits på ett effektivt sätt enligt en agil utvecklingsmodell som har möjliggjort att man implementerat funktioner som har överträffat användarens förväntningar.

Interface för pizzaugn

Grafiska element

Video