Touchscreen för tandkirurger

Touchscreen för tandkirurger

Osstells “IDx” är en så specialiserad produkt att de flesta inte ens vet att sådana finns. Den använder ultraljuds-pulser för att mäta stabiliteten på tandimplantat, och är alltså ett hjälpmedel för tandkirurger att följa upp läkningsprocessen efter en operation. Hela enheten styrs via en pekskärm där vi på Republic har designat gränssnittet från grunden.

Det är en spännande utmaning att arbeta med så nischade produkter med specifika användningsområden, och se till att hela processen från uppstart, mätning, och hantering av patientdata blir så enkel och smidig som möjligt för kirurgen som skall använda instrumentet i sin vardag.

Vi tycker också att det är extra roligt att Osstell tog hjälp av duktiga industridesigners för att skapa en produkt som känns modern, snygg och genomtänkt hela vägen.

Touchscreen för tandkirurger

Osstell

Osstell tillverkar instrument för dental diagnostik. Med deras produkt kan tandkirurger avgöra statusen hos ett tandimplantat. Osstell har sitt huvudkontor i Göteborg och ett dotterbolag i USA. Företaget är aktivt genom distributörer över hela världen.

Enheten

Gränssnitt

Video från Osstell