Mobilanpassade lösningar

Sättet vi använder våra telefoner och datorer förändras i rasande takt. Idag är det lika vanligt att använda mobilen för att kolla upp något på internet som att sätta sig framför en dator.

Alla nya projekt byggs givetvis med detta i tankarna, men vi kan ockspå anpassa en befintlig webbplats så den fungerar bra även på smarta telefoner och datorplattor. Vi har även byggt appar för iPhone och iPad så om det skulle vara ett intressant komplement till er digitala strategi tar vi gärna en dialog.

När man pratar om mobila lösningar för webben menar man ofta en rad olika saker. Vi hjälper till att reda ut vilken lösning som är bäst för våra kunder.

En webbplats som anpassar sig beroende på vad besökaren använder för enhet.

Ett sätt är att anpassa designen beroende på vilken enhet som besökaren har. Detta har på senare tid kommit att få namnet responsiv design, vilket helt enkelt innebär att designen anpassar sig som en respons på vilka förutsättningar som besökarens enhet ger möjlighet till. Det enklaste exemplet på olika förutsättningar är olika storlek på skärmen.

En responsiv design innebär många fördelar. Det är exempelvis endast en version av webbplatsen som behövs hållas uppdaterad och det är väldigt smidigt att ha en lösning som anpassar sig efter situationen och presenterar innehållet på det bästa tänkbara sätt utifrån besökarens förutsättningar vid just det tillfället.

För att se ett exempel på hur en responsiv design fungerar kan ni bara kolla på den här sidan, republic.se, på en telefon, en surfplatta och på en traditionell dator. Då ser ni samma innehåll men att designen och presentationen av innehållet anpassas för varje enhets fördelar och begränsningar.

En egen mobilversion av webbplatsen

I vissa fall finns det goda skäl att bygga en specifik webbplats endast för mobila enheter. Det kan exempelvis vara i de fall där det endast är vissa saker på den traditionella webbplatsen som är intressanta för en besökare som hittar dit med mobilen eller om man har ett helt annat syfte med mobilupplevelsen.

En traditionell app för iPhone/iPad och Android

I vissa fall är en riktig app helt enkelt det bästa valet. Om enkelhet, smidighet och genomslagskraft är det viktigaste så kan en app vara helt rätt väg att gå. Det är även en bra väg om det finns intresse av att sälja slutresultatet eftersom både Apple och Google har sina respektive marknadsplatser för appar där man som producent även får hjälp med att hantera själva köpen och den ekonomiska delen av projektet.

Tillbaka