Webbutveckling & CM-system

Vi producerar webbplatser efter skräddarsydda önskemål. Vi har utvecklat, installerat, testat och förkastat åtskilliga publiceringssystem under åren för att hitta våra favoriter.

I vår värld finns det fruktansvärt många olika förkortningar så som HTML, CSS, PHP, XML och SQL. Det kommer även nya så gott som dagligen medan andra försvinner. 

Eftersom vi har en gedigen teknisk kompetens så behöver våra kunder inte oroa sig för alla bokstavskombinationer och akronymer eftersom vi kan förklara, informera och hjälpa till med att välja rätt lösning för just deras projekt. Det medför en trygghet för våra kunder och gör att de kan känna sig säkra på att ha en lösning som de kan växa i under flera år.

Förståelse för webben och internet

Det går att utveckla för webben i en mängd olika tekniker, men slutresultatet är alltid HTML. När man arbetar med internet och utvecklar för webben är det viktigt att verkligen förstå grunderna och hur webben hänger ihop. Republic har arbetat med internet sedan 1994 och vi har en riktigt genuin förståelse för hur tekniken fungerar och varit med medan den utvecklats.

Vi utvecklar för övrigt semantiska och strukturerade webbplatser baserade på webbstandards som är användarvänliga för alla människor ? inklusive dem med nedsatt syn eller andra funktionshinder. Det innebär också att våra kunder har mycket av det många betalar extra för på köpet, så som sökmotoroptimering (SEO) och tillgänglighet.

Publiceringssystem i vår smak

I de allra flesta fall blir resultatet en webbplats som bygger på Content Management System (CMS) som ExpressionEngine, Craft eller Statamic. Anledningen är att de är flexibla, säkra och mycket uppskattade bland våra kunder.

En mycket stor fördel alla dessa system är att de även är utbyggbara med egna moduler. Det ger oss möjlighet att skräddarsy funktionalitet i samma gränssnitt som används för att redigera det övriga innehållet på webbplatsen. Kombinationen av ett solidt publiceringssystem med all basfunktionalitet och möjligheten att komplettera med kundspecifika moduler är en riktigt bra kombination.

ExpressionEngine Pro Network

Det finns även ett världsomspännande Pro Net som arbetar med ExpressionEngine. Republic var faktiskt det första företaget i Skandinavien som blev invalda som medlem i Pro Net för ett par år sedan, vilket vi är lite stolta över. Nu är vi ett par fler, vilket vi bara ser som positivt, och det gör också att våra kunder kan vara trygga i att det finns andra mycket duktiga och professionella webbutvecklare som använder samma CM-system som vi valt.

Konferenser och utbildning

Det finns även ett par årliga konferenser där utvecklare från hela världen träffas för att dela med sig av sina erfarenheter och dra lärdom av varann. Republic har varit med på många av dessa, senast i både Leiden och New York.

Referenser

Genom åren har vi arbetat med en massa olika projekt och kunder. Tror du att Republic kan vara ett intressant alternativ så visar vi gärna upp referenser på ett förutsättningslöst möte.

Tillbaka